Ukupno 35 studenata sa teritorije opštine Bečej potpisalo je danas (28. februara) ugovore o stipendiranju sredstvima iz lokalnog budžeta. Kako je članica Opštinskog veća zadužena za upravu i propise Svetlana Vuletić navela, u budžetu opštine Bečej izdvojeno je ukupno 36 stipendija za studente.

 

 Na konkurs se prijavilo njih 50, četiri kandidata nije ispunilo uslove, a nakon što su dodeljene stipendije ministarstva prosvete deo studenata je odustao od opštinskih sredstava. Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da su da sredstva nisu u adekvatnom iznosu, ali će, kako je istakao, i ovakav finansijski stimulans biti dovoljan da mlade podstakne na usavršavanja. On je dodao da devojke i mladići prisutni u sali skupšine opštine zaslužuju ovakav vid podsticaja, ali i druge vrste pohvale.

– Predstavljate intelektualnu elitu Bečeja i verujem da ćete to angažmanom pokazati, ali i dokazati da možete i više od postignutog, rekao je Radojević.

On je mlade savetovao da se pored učenja, kao primarne aktivnosti, uključe i na druge načine u akademsku zajednicu. Studentima će u narednom periodu biti isplaćivano deset jednakih rata po 7.000 dinara.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име