Program po meri najmlađih | Foto: V. Jankov

Predškolska ustanova „Labud Pejović“ u Bečeju nastavlja s tradicijom obeležavanja Dana tolerancije. Ovog puta s organizatorima Dečije nedelje organizovan je jednosatni program oplemenjen nastupima najmlađih i dodelom nagrada za „Naj, naj Dečiju nedeju“.

Impresionirala je poseta atraktivnom događaju. U sali Gradskog pozorišta Bečej sa našto više od 300 sedišta, smestilo je oko 500 posetilaca! Tome je doprinelo što je dobar deo mesta bio popunjen sa dva predškolca na jednom sedištu, a i prolazi sa obe strane bili su ispunjeni odraslima koji su program pratili stojeći.

Pošto su se prigodnim besedama prisutnima obratile direktorka Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Tatjana Mitić i pomoćnica predsednika opštine zadužena za obrazovanje Suzana Đukić, sve je postalo razigrano i raspevano. Vaspitačice su pripremile pet grupa predškolaca i sa po dve koreografije obogatile program po meri najmlađih. Kao gosti nastupili su Dečiji hor „Bubamara“ vođen horovođom Đijantom Lovaš i mešoviti hor Dečijeg boravka, koji ima izuzetnu saradnju s predškolskom ustanovom.

Nagrađeni sa organizatorima i donatorima | Foto: V. Jankov

Ovom prilikom je apostrofirano da tolerancija nije strana reč, jer ona znači prihvatanje i tretiranje ljudi onako kako bismo voleli da drugi tretiraju nas. Toleranciju, naglašavaju iz vrtića, treba podsticati kod dece zato što želimo da nam se deca osećaju opušteno i sigurno u različitim životnim situacijama. Roditelji koji pokazuju toleranciju rečima i delom u svakodnevnim situacijama, spontano uče i svoju decu da cene različitost. Jer, deca stalno posmatraju i imitiraju, oni su ogledalo vrednosti odraslih.

U drugom delu programa, po osmi put, proglašene su najuspešnije ustanove u manifestaciji „Naj, naj Dečja nedelja“. U ime organizatora manifestacije koja se održava prve oktobarske nedelje, jedna od koordinatora, Dunja Šormaz, je saopštila odluku eminentnog žirija, a u ime stalnog donatora, knjižare „Prizma“, laureatima je vaučere uručila vlasnica Marijana Kurjački.

Izložba dečijih radova u pozorišnom holu je bila dobro posećana | Foto: V. Jankov

Prvo mesto i vaučere od po 15.000 dinara dobili su Narodna biblioteka Bečej i Ekonomsko-trgovinska škola, drugo je pripalo OŠ „Zdravko Gložanski“ (12,500), a treće su osvojili Muzička škola „Petar Konjović“ i OŠ „Petefi Šandor“ (10.000).

Posetioci su kompletan doživljaj stekli posetom izložbe dečjih likovnih radova u holu ispred pozorišne sale na spratu razgledajući više desetina eksponata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име