Predstavnici kuvajtske kompanije „Combined Group Contracting Co.“, Naser Mohamed Zatam, savetnik predsednika, i Bašar Al Haj Ali, zajedno sa Basil Alenom, vlasnikom firme „Arabinvest“, posetili su danas (12. april) Bečej, sa željom da vide prostor budućeg banjskog kompleksa i mogućnosti za ulaganja.

U Gradskoj kući, Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Tamara Ivanišević, zamenica predsednika opštine i Zoran Popov, predsednik Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju Bečej, gostima su ukratko prezentovli studiju izvodljivosti i nagovestili sve mogućnosti saradnje, a zatim su zajedno obišli geotermalnu bušotinu i zemljište koje je planom detaljne regulacije predviđeno za izgradnju banjskog kompleksa. – Bečej je mnogo lepo mesto i videli smo da su vaši čelnici veoma zainteresovani da podignu ovaj grad. I mi smo zainteresovani da učestvujemo u tome. Imate veoma lepu prirodu, ovde može da se ulaže u turizam, ali i poljoprivredu – rekao je Al Haj Ali posle šetnje Dolmom.

Naser Mohamed Zatam je rekao da je u Srbiju došao po preporuci i da se uverio da nije onako kako su nekada u svetu pričali o njoj. – Priroda i ljudi u Srbiji su divni, zemlja je pogodna za ulaganje. Sve ono što sam ovde u Bečeju čuo i video preneću kolegama u Kuvajtu, a sebe i kompaniju u kojoj radim vidim u priči oko investiranja – rekao je Zatam i najavio da će prilikom sledeće posete gradu na Tisi doći i predsednik kompanije „Combined Group Contracting Co.“. – U kontekstu napora i angažmana lokalne samouprave na privlačenju investitora, u ovom konkretnom slučaju investicija u banjski kompleks, zadovoljstvo mi je što smo, posle sastanka u Novom Sadu, uspeli da zainteresujemo investitore iz Kuvajta da dođu u Bečej, da se lično uvere u privredni potencijal i resurse Bečeja.

Činjenica da je u ovoj delegaciji i savetnik predsednika kuvajtske kompanije pokazuje da kod njih postoji ozbiljan nivo interesovanja i drago mi je da postoje indicije da će ponovo doći, u još jačem sastavu -rekao je Radojević.

Izvor: Slobodan Malešev

2 KOMENTARA

  1. […] Iz arhive lokalnih medija u Bečeju vidi se da je Dajub u nekoliko navrata tokom 2014. godine posetio Bečej kao član kuvajtske delegacije zainteresovane za investiranje u banju u Bečeju. U društvu sa Dajubom bio je i potpisnik aktuelnog Memoranduma Naser M. Zatam (Zattam), takođe državljanin Sirijske Arapske Republike. Kuvajtska kompanija koju je predstavljala ova delegacija imenovana je kao Combined Group Contracting Co. u kojoj je Zatam savetnik. Prema napisima o ovim posetama, kompanija je izrazila interesovanje za investiranje u više od osam hektara banjskog kompleksa. Najavljeno je da će odluka o investiciji biti doneta uskoro, kao i da će vlasnik kompanije posetiti Bečej. […]

  2. […] Iz arhive lokalnih medija u Bečeju vidi se da je Dajub u nekoliko navrata tokom 2014. godine posetio Bečej kao član kuvajtske delegacije zainteresovane za investiranje u banju u Bečeju. U društvu sa Dajubom bio je i potpisnik aktuelnog Memoranduma Naser M. Zatam (Zattam), takođe državljanin Sirijske Arapske Republike. Kuvajtska kompanija koju je predstavljala ova delegacija imenovana je kao Combined Group Contracting Co. u kojoj je Zatam savetnik. Prema napisima o ovim posetama, kompanija je izrazila interesovanje za investiranje u više od osam hektara banjskog kompleksa. Najavljeno je da će odluka o investiciji biti doneta uskoro, kao i da će vlasnik kompanije posetiti Bečej. […]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име