Deponija na periferiji Kikinde, koju je u skladu sa evropskim standardima izgradila kompanija A.S.A. je nakon današnjeg sastanka znatno bliže osnovnoj projektovanoj funkciji – da se na njoj skladišti otpad iz ovog regiona.

 

U tome su se saglasili predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević, i čelnici opština Ada, Novi Kneževac, Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište i Čoka. Sem njih, sastanku su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva i pokrajinskog sekretarijata, ali i dr Branislav Blažić, predsednik Odbora Narodne skupštine za zaštitu životne sredine.

Opština Bečej je potpisnica međuopštinskog sporazuma kojim se jasno opredelila da svoj otpad odlaže na Kikindskoj regionalnoj deponiji.

– Ono što je bitno napomenuti jeste da opština Bečej u tom pravcu čini konkretne korake, a tu mislim na sanaciju postojeće deponije Botra u Bečeju, koja predstavlja veliki ekološki problem za nas i region. Ove godine smo sproveli postupak javne nabavke i prva faza sanacije će biti urađena tokom ove godine, što znači da idemo u pravcu zatvaranja te deponije, što nas indirektno vodi ka alternativnom odlaganju komunalnog otpada iz opštine Bečej, a to je upravo regionalna deponija u Kikindi. Verujem da ćemo završetkom prve faze odmah ići u narednu – najavio je Radojević. Delegaciju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine predvodila je Radmila Šerović, načelnica Odeljenja za upravljanje otpadom. Ona i njene koleginice došle su kako bi ovom regionu pružile podršku u pogledu unapređenja upravljanja čvrstim komunalnim otpadom.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име