Uoči glasanja u okviru akcije  „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ predstojećeg vikenda, koju sprovodi Bečejsko udruženje mladih, opština Bečej i Kancelarija za mlade opštine Bečej, sa predsednikom opštine Bečej Draganom Tošićem razgovarali smo, između ostalog, o prva tri predloga na glasačkim listićima u svakoj od mesnih zajednica u opštini Bečej.

Primera radi, u vrhu prioriteta građana u Prvoj mesnoj zajednici, tačnije, prva tri na glasačkom listiću od ukupno 30 prioriteta, jesu: sanacija kanalizacije u ulici Jug Bogdana, sanacija ulice Stevana Doronjskog i asfaltiranje i proširenje ulice Sever Đurkić.

-Mi smo izabrani da vodimo Bečej i mi želimo da se u statut opštine stavi upravo to da budžet ne može da se usvaja dok se ne uradi ovakvo anketiranje građana. Vi morate da čujete mišljenje čoveka iz Poljanice, iz Drljana, da čujete mišljenje nekog ko ne živi u centru Bečeja, ko nema nikog ko će da se zauzme za njega da bi poboljšao kvalitet svog života, rekao je predsednik opštine Dragan Tošić.

Podsetimo, prilikom prikupljanja budžetskih predlogа u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš” građani opštine Bečej su ove godine kandidovali ukupno 1.364 predloga, a 168 prioritetа sa najviše nominacija su objedinjeni na glasačke listiće, razvrstani po svih osam mesnih zajednica, koliko ih ima na teritoriji opštine Bečej.

Glasanje za budžetske prioritete će biti moguće na dva načina –  nedelju 11. novembra od 8 do 16 časova u svim mesnim zajednicama opštine Bečej i u subotu 10. i nedelju 11. novembra putem internet sajta Bečejskog udruženja mladih (link će biti aktivan u petak u 23.59 časova).

Podsetimo, cilj ove zajedničke akcije koja se realizuje na inicijativu Bečejskog udruženja mladih (BUM), opštine Bečej i Kancelarije za mlade jeste veće uključivanje građana u donošenje odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, ali povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave. Predlozi na glasačkim listićima sa najviše glasova, kao i prošle godine, biće finansirani u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara.

 

Pogledajte TV intervju

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име