Predškolska ustanova „Labud Pejović“ u Bečeju prigodnim programom u prepunoj sali Gradskog pozorišta obeležila je međunarodni praznik Dan tolerancije.

-Ovo je četvrta godina kako se naša ustanova uključuje u obeležavanje međunarodnog praznika Dan tolerancije, pa samim tim možemo da govorimo o tradicionalnoj manifestaciji. Šarenoliki program pripremile su naše vaspitačice sa decom uzrasta od 4 do 7 godina iz šest vaspitno-obrazovnih dvojezičnih grupa, po čemu se naša ustanova razlikuje od ostalih. Tokom programa scenom je prodefilovalo oko 200 predškolaca, rekla je u pozdravnoj besedi zamenica direktora Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Tatjana Mitić. Svojevrsni jednosatni hepening na sceni „Radoslav Zlatan Dorić“ otpočeo je horić „labudić“, a onda je bila pevanja, plesa, ritmike… i naravno gromkog aplauza vršnjaka, ali i mama, tata, baka, deka, tetki, komšija…

U drugom delu programa uručene su nagrade povodom konkursa „Naj, naj Dečija nedelja“, koji je organizovalo Društvo prijatelja dece opštine Bečej u partnerstvu salokalnom samoupravom i brojnim sponzorima. U ime donatora nagrada konkursa, knjižare „Prizma 93.“, novčane iznose uručila je Marijana Kurjački, a predsednica žirija Edit Silađi je saopštila kome su one pripale. Prva nagrada i novčani iznos od 20.000 dinara dobila je Tehnička škola, drugu nagradu (10.000) osvojila je Predškolska ustanova „Labud Pejović“, a treća nagrada (5.000) pripala je OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela.

Likovna sekcija „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“ darovala je slike najuspešnijim pojedincima na konkursu. Interesantno je napomenuti da su svi nagrađeni učenici Tehničke škole. Žaklini Kovač pripala je nagrada za literarni rad, koji je ona pročitala, a Jovani Vujanić, Ivanu Stepanovu i Bogdanu Čipliću su uručene slike za učešće na likovnom konkursu.

Na kraju dodajmo da su ulaznice za atraktivnu manifestaciju bile paklo „grickalica“, koje će se koristiti u humanitarne svrhe prilikom pakovanja novogodišnjih peketića deci iz socijalno ugroženih porodica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име