Ne zna se broj porodica sa decom kojima su Jurkovići pomogli. Milorad, poznatiji kao stolar Mile, tako ga već i majka zove, veli, sa suprugom Aleksandrom obišao je protekle nedelje šestočlanu porodicu Popov iz Bačkog Gradišta, kojoj su donirali krevete, rađene njihovim rukama, sa mnogo ljubavi.

Tako izrađuju i stolice za hranjenje, od prvog dana, od prvog komada, koje poklanjaju onima koji to ne mogu sebi da priušte.

Noću harmonikaš, jer njome hrani svoju porodicu, humanitarni stolar tokom dana, ne zaboravlja one kojima je pomogao.

Tako nije zaboravio ni bečejske porodice Petrović, Kajčić, i novobečejsku Vlaškalin. Njima, apeluje stolar Mile, zbog teških bolesti dece i nedostatka novca, uvek treba pomoć dobrih ljudi.

Cela porodica Jurković angažovana je u radionici i svi su zajedno u misiji da ovaj svet učine boljim, lepšim, da svakom detetu izmame osmeh na lice. Jurkovići ne mogu sami u svojoj humanitarnoj misiji. Zato sa isto tako humanim prijateljima, poznanicima, realizuju akcije i pozivaju na pomoć, najviše putem društvenih mreža. Iako nesebično dele ono malo što imaju, ne žale se, već crpe snagu upravo iz dečjih osmeha, a njih, zahvaljujući upravo stolaru Miletu i njegovoj porodici svakog dana ima sve više.

 

Pogledajte TV reportažu

 

 

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta„Sa javnim interesom na ti: Informisanjem do transparetnosti u odličivanju u opštini Novi Bečej“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име