I direktori (levo) su bili na usluzi posetiocima štanda u Bečeju
I direktori (levo) su bili na usluzi posetiocima štanda u Bečeju

Vekovima se priča kako Tisa razdvaja Banat i Bačku, pa na tu temu ima i brojnih šala, a turističke organizacije dva Bečeja, zahvaljujući razboritosti svojih direktora Saše Dujina i Nemanje Karapandžića, tvrde da ih reka spaja.

Da bi to potvrdili u praksi, odlučili su ne samo da udruženo nastupe na nekoliko turističkih sajmova, već i zajedničli organizuju neke od manifestacija u svojimsredinama. Prva u nizu biće tradicionalna, osma po redu, gurmansko ribolovačka manifestacija „Manić 63“, koja će se održazi od 6. do 8. decembra u Novom Bečeju. Tim povodom, poslednjeg novembarskog dana održana je prezentacija na Gradskoj pijaci u Bečeju. Oko štanda mnogo zaintresovanih, čemu je doprineo i opojni miris „kobaja“, a brzinom vetra koji je duvao nestalo je i desetak kilograma čvaraka.

-Ideja tinja skoro godinu dana i pilot projekti zajedničkih nastupa bili su na turističkim sajmovima u Banja Luci i Kragujevcu. Pratili su našu ideju iz Žablja i Temerina, pa neće biti iznenađenje ako nam se već na beogradskom sajmu turizma i oni pridruže, čime bismo nastupili kao jedan region. To je dobro za vikend ture. U jednom mestu nema dovoljno atraktivnih destinacija da se gost zadrži produžen vikend, a udruženi uvek možemo takvu ponudu da obezbedimo. Primera radi, gost u Novom Bečeju, može da skokne do Bečeja i tamošnjeg dvorca Bogdana Dunđerskog ili Ribnjaka, a gost iz Bečeja može da poseti naše Slano kopovo ili ode do Novog Miloševa u Muzej „Žeravica“. Svako od ovdašnjih mesta ima svoje specifičnosti i udruženi ih možemo ugraditi u turističku ponudu, rekao nam je na prezentaciji pomenute manifestacije u Bečeju direktor Turističke organizacije u Novom Bečeju Saša Dujin.

Manifestacija „Manić 63“ dobila je ime po tome što se peca manić, kojeg su s pravom prozvali „tiski bakalar“, jer se migracijom iz Severnog ledenog mora nastanio u vodi „panonske princeze“. Onom „63“ kumovalo je Udruženje građana „Klub ljubitelja reke Tise“, jer se takmičenje u pecanju manića idržava na 63. kilometru toka Tise.

-Prava manifestacija da se potvrdi kako nas Tisa spaja, a ne razdvaja. Organizatori su Novobečejci, a pecanje se održava na bačkoj strani reke u neposrednom blizini poznate brane.  Udruženi možemo da budemo prepoznatljivi na turističkom tržištu po atraktivnim i kvalitetnim ponudama. Zajedničkim nastupom možemo da budemo kreativniji i sve podignemo na viši nivo. Uostalom, ne nedavnom turističkom sajmu u Kragujevcu imali smo zajednički štand i dobili smo prvu nagradu za najbolju promociju. Manifestaciju „Manić 63“ ima prateću manifestaciju „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj“, u okviru koje posetioci mogu da degustiraju proizvode od čvaraka, preko kobasica do svinjokoljskog paprikaša. Pravi gurmani znaju šta to znači. Poziv je otvoren svima koji vole dobru zabavi začinjenu ukusnim  zalogajem, dodaje direktor bečejske turističke organizacije Nemanja Karapandžić.

Manifestacija „Manić 63“ je trodnevna, ali su glavna dešavanja predviđena za subotu, 7. decembra, kad će posetioci imati priliku da prate klasičan vojvođanski svinjokolj.

 

Projekat „Imaš pravo da znaš“ sufinansira opština Novi Bečej

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име