Sa akcije besplatnih medicinskih pregleda Picoderaca | Foto: Vlastimir Jankov
Sa akcije besplatnih medicinskih pregleda Picoderaca | Foto: Vlastimir Jankov

Udruženje građana „Picoder“ u Bečeju ispunjava dato obećanje prilikom rekonstrukcije doma „Slavko Simin“. Neka akcije su započeli još dok je dom bio u rekonstrukciji, a od kada su majstori završili svoju „misiju“, sve su aktivniji na okupljanju svojih „picoderaca“.

Već su prepoznatljivi po organizovanju „Picoderskih dana“, zatim „Zeke Picoderca“ povodom Vaskrsa i pred božićne i novogodišnje praznike akcije „Deda Mraz Picoderac“.

-Otkako su završeni unutrašnji radovi u domu, imali smo u junu pripremu malih maturenata za prijemne ispite, iznajmili smo prostorije, naravno besplatno, našim mladim sugrađanima za rođendansko slavlje, dva dečija i jedno povodom punoletstva, sada smo započeli akciju besplatnih lekarskih pregleda, gde se merio nivo šećera u krvi, krvni pritisak, EKG, te pregledi kod dermatologa i stomatologa. Vremenom ćemo ovu akciju proširiti na još neke  preglede. Zahvaljujemo se medicinskom osoblju, koje je prepoznalo značaj ovakve akcije i volonterski su nam pomogli u njenoj realizaciji, Domu zdravlja, lekarima iz privatnih ordinacija, Društvu za borbu protiv šećerne bolesti… Aktuelna akcija je „prvenac“, a ubuduće ćemo je dva puta godišnje, s proleća i jeseni, organizovati, „raportirao“ nam je predsednik UG „Picoder“ Nemanja Karapandžić.

U prvoj četvorosatnoj akciji preventivnog zdravstvenog profila odazvalo se pedesetak Picoderaca. Već na sledećoj se očekuje masovniji odziv i ako bude potrebno produžiće se vreme trajanja akcije.

Novost je i organizovanje „Novogodišnjeg bala“ Picoderaca, čiji se koncept ovih dana završava i biće pravo „osveženje“ u vreme ispraćaja aktuelne i dolaska nove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име