U Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“ mesecima je aktuelan problem video nadzora. S obzirom na to da škola nije mogla da ga obezbedi, za potrebe kupovine i ugradnje obratila se lokalnoj samoupravi, koja je za sredstva konkurisala kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Za kupovinu I ugradnju video nadzora u bečejskoj školi odobrena su sredstva u iznosu od 299.917 dinara dok je opština učestvovala sa još 300.000.

Postavljanje će se odvijati u dve faze, tako da će učenike i nastavnike već od prvih dana sledeće godine dočekati novitet. Predsednik opštine Bečej pohvalio je rukovodstvo ove škole, dok je ujedno uputio kritiku drugim obrazovnim ustanovama. Kako je rekao, kod resornog ministarstva, odnosno na konkurse, bečejske škole ne podnose predloge projekata, dok su, s druge strane, zahtevi prema lokalnoj samoupravi veliki. Kao društveno odgovorni subjekat, preko ovdašnje ekspoziture, Societe general banka donirala je novac kako bi pomogla kupovinu neophodnog video nadzora. Prema rečima direktorke filijale u Bečeju Dušice Đisalov, banka će u narodnom periodu pokušati da izađe u susret i drugim obrazovnim ustanovama.

Donacija od 40.000 dinara, kao učešće u akciji za nabavku kamera u OŠ „Zdravko Gložanski” nije prava u najvećoj potiskoj opštini, kao ni poslednja.

Direktorka Suzana Đukić podsetila je na konferenciji za novinare na druge aktivnosti koje su uz pomoć lokalne samouprave i drugih izvora realizovane upravo za povećanje bezbednosti u saobraćaju. U pitanju je regulacija saobraćaja u Dositejevoj, kao i uređenje pešačkih staza u blizini škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име