Stari prijatelji Vladimir Gojković i Nenad Vukanić | Foto: Vlastimir Jankov
Stari prijatelji Vladimir Gojković i Nenad Vukanić | Foto: Vlastimir Jankov

Umesto negde na Azurnoj obali, vaterpolo reprezentacija Francuske je ovih dana domaćin u vodi legendarnog olimpijskog bazena kraj Tise u Bečeju.

Selektor Nenad Vukanić znao je gde da dovede svoje izabranike, jer je u vreme najvećeg uspeha bečejskog vaterpola sedam godina nosio kapicu „drim tima“ sa Tise, te zna da Bečej nudi optimalne uslove za vaterpolo rad. Prvo su kroz dva sparing meča odmerili snagu sa podmlađenom selekcijom Srbije, a ovih dana su ugostili i Crnu Goru.

-Bolje sparing partnere nismo mogli da nađemo. Mi smo ekipa koja je došla da radi i uči, a od selekcije Srbije i Crne Gore ima šta da se nauči, rekao nam je selektor „trikolora“ Nenad Vukanić.

Rezultati nisu u prvom planu kod ovakvih utakmica, pogotovo ako se zna da su se selektori dve selekcije Nenad Vukanić i Vladimir Gojković dogovorili da igraju, umesto četiri, šest puta po osam minuta. Ipak, recimo da je prvo veče bilo 15:14, a drugo 21:9 za Crnogorce.

Crnogorci preko Bečeja, Berlina i Pekinga do Svetskog šampionata u Južnoj Koreji | Foto: Vlastimir Jankov
Crnogorci preko Bečeja, Berlina i Pekinga do Svetskog šampionata u Južnoj Koreji | Foto: Vlastimir Jankov

-Više od mesec dana smo na okupu, prošli smo bazične pripreme i sada nam je primarno da igramo što veći broj utakmica, kako bismo se prilagodili novim pravilima vaterpolo igre. Rado smo prihvatili poziv Nenada Vukanića da gostujemo u Bečeju, koji svi poznajemo kao grad vaterpola, jer nam sledi gostovanje u Berlinu na turniru selekcija koje nisu izborile učešće na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu. Pored Nemaca i nas, u Berlinu će igrati Grčka i Italija, uključio se u razgovor selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Selekcija Crne Gore doputovala je u Bečej sa 18 vaterpolista: golmani Kandić i Tešanović, te igrali Brguljan, Radović, Petković, Čučković, Ukrapina, Obradović, Đurđić, Pješevac, Spajić, Drašković, Murišić, Vidović, B.  D. Banićević, Matković, Krijestovac.

-U Berlinu će nam se priključiti Lazović, Ivović i Janović, koji su igrali na završnom turniru Lige šampiona, i od tada ćemo biti kompletni. Posle Berlina radićemo nedelju dana u Herceg Novom, a onda nam sledi, na poziv Petra Porobića, gostovanje u Kini i učestvovanje na turniru, čiji će učesnici biti još Kanada i SAD. Sve je to u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, zaključuje Vladimir Gojković.

Ekspedicija Franzuza će za par dana biti „okrnjeni“, pošto desetak mlađih odlaze na Univerijadu u Napulju, a ostali ostaju do 28. juna u Bečeju, odakle odlaze u Budimpeštu na turnir (30. juni – 2. jul).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име