Zahvaljujući IPA projektu prekogranične saradnje, na obali Tise u Bečeju ove nedelje izgrađeno je pristanište sa plutajućim objektom za male brodove, nepunih sedam meseci nakon što je istekao rok za završetak radova.

U ovom prekograničnom projektu učestvuju i opštine Alđe i Čongrad iz Mađarske, u kojima je, još prošle godine, izgrađen ovaj tip pristaništa sa ciljem unapređenja uslova za razvoj vodenog turizma na Tisi.

Vrednost celokupnog IPA projekta je pola miliona evra, a investicija u Bečeju iznosi 172 hiljade evra, za šta je lokalna samouprava putem kredita obezbedila 18 miliona dinara. Kako kažu predstavnici lokalne samouprave, opštini Bečej će biti refundirano 85 odsto sredstava, a preostali iznos u visini od 2,7 miliona dinara obezbeđen je, kako kažu, od strane viših nivoa vlasti. Ukupna površina plutajućeg pristaništa iznosi 228 metara kvadratnih.

Podsetimo, izgradnja male marine na Tisi trebalo je da se završi do 31. jula prošle godine, o čemu smo više pisali OVDE.

3 KOMENTARA

  1. Mnogo bitna stvar,trebali ste prvo da sprovucete kanaliuzaciju kroz glavu ulicu Marsala TIta u centru pa tako dalje ,ne vi gluposti radite i perete pare uzimate i nogama i rukama.TUDJA MUKA NE RANI UNUKA! ZAPAMTITE TO AMIN!!!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име