Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Nova informacija 13.55 sati – Najavljeno okupljanje preduzetnika je odloženo zbog neispunjenih uslova za održavanje skupa.

Zbog novih mera za sprečavanje širenja korona virusa usled kojih su onemogućeni da rade, preduzetnici iz opštine Bečej će se sutra (18. mart) u 11 sati okupiti u centru ispred zgrade opštine i time izraziti nezadovoljstvo.

-Mali preduzetnici su ugroženi i propadaju. Ovo nisu adekvatne mere za sprečavanje širenje zaraze. U većim supermarketima prođe više ljudi u jednom satu nego u svim ugostiteljskim objektima u Bečeju u jednom danu. Ako ne možemo da radimo, mora nam se pomoći, kažu preduzetnici sa kojima smo pričali i dodaju – okupićemo se sa ciljem da pošaljemo poruku nezadovoljstva, da se vidi da je problem zajednički, za sve preduzetnike i ugostitelje u celoj zemlji, kao i da zahtevamo od države da nam pomogne jer je ovo pitanje egzistencije.

Juče su se u Beogradu i pojedinim gradovima održali skupovi na kojima su okupljeni tražili od Vlade da ukine zabranu rada ugostiteljima, kao i da im budu otpisani poreski dugovi, jer nisu mogli da zarade da bi platili sve obaveze, te komunalne takse i doprinosi.

Podsetimo, novim merama je propisano da od danas do 21. marta budu zatvoreni svi ugostitelјski i uslužni objekti, kao i sve prodavnice osim onih koje prodaju hranu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име