A nagytermellők legtöbbször különféle növényvédő szerek felhasználásával próbálják megóvni a termést, a vegyszeres kezelés mellett azonban egyre inkább kezd elterjedni a biológiai növényvédelem, amely során hazsnos élő szervezetek által próbálják meggátolni a kártékony rovarok elszaporodását.

Az élelmiszerek vásárlásánál az egyik legfontosabb tényező, hogy tudjuk honnan erednek, és milyen a minőségük. Sokan tartják szem előtt azt is, hogy a megvásárolt gyümölcsök és zöldségek milyen biológiai vagy vegyszeres kezelést kaptak a termellés során.

Szőke Sándor csak ritkán vásárol zöldésget a piacon, inkább a saját veteményesében megtermelt zöldségeket fogyasztja a családjával, így biztos lehet abban, hogy ami az asztalra kerül nincs vegyszerekkel permetezve.

A növényvédő szerek alkalmazása helyett, egyesek nagytermellők is inkább a biológiai növényvédelem mellett döntenek. Friss László paprikatermellő a vegyszeres kezelés helyett inkább hasznos élő szervezetek által óva meg a termést.

Ezek az élő szervezetek célzottan a kártékony rovarok petéviel és lárváival táplálkoznak így nem jelentenek veszélyt az emberi szervezetre. Hosszú távon pedig állandó védelmet biztosítanak.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име