Kompanija Miodraga Kostića sada ima udeo od 67 odsto, piše sajt B92. net, dok dosadašnji većinski vlasnici Viktorija grupe Milija Babović i Nandi zadržavaju paket akcija od 16, 5 odsto.

Viktorija grupa godišnje izveze robu za 178 miliona evra.

MK grupa je i ranije upućivala ponudu za kupovinu šabačke kompanije.

Viktorija grupu su pre 16 godina osnovali Stanko Popović, Milija Babović i Zoran Mitrović, ali tokom prethodnih godina kompanija se širila, menjala je i sedište i suvlasnike. Vlasničke udele stekli su, u međuvremenu, i EBRD (21,35 odsto) i Apsara limitid sa Kipra (11 odsto), dok po 22,55 odsto udela imaju Zoran Mitrović i Milija Babović. Preostalih 22,55 odsto Viktorija grupa je pre nekoliko godina otkupila od Stanka Popovića, pa je sama kompanija postala vlasnik njegovih akcija.

Sojara u Bečeju
Sojara u Bečeju

Prema pisanjima medija, upućeni kažu da je kompanija zapala u probleme u poslovanju zbog nemogućnosti da povrati ili čak i da pokrene neke od svojih investicija, što ju je onda dovelo u situaciju da firme u njenom sastavu, poput Sojaproteina u Bečeju, koji je jedinstven po tome što jedini proizvodi genetski nemodifikovanu soju u Evropi, opterećene visokim troškovima kamata, počnu da posluju sa gubicima, umesto sa profitom.

 

Podsetimo, kompanija Miodraga Kostića kupila je na licitaciji 2015. godine Poljoprivredni kombinat PIK Bečej za 45,5 miliona evra.

2 KOMENTARA

  1. Проблем грађанину је купити нове чарапе, а овај као из рукава купује све шта му стигне под руку. Браво, ово је Србија.

  2. PIK-Becej kupio za 45,5.Pik-Becej imao 39 milina evra koje kakve robe novca u momentu prodaje.A nagrada je mesto pokrajinskog sekretara za poljoprivredu nasem dragom drugu clanu i predseniku.Ostaje pitanje za drugaricu sekretara sindikata „nezavisnost“ g.goricu sta je ono dobila ili sta dobija.Sve je posteno radila kao opunomoceni advokat sindikata „nezavisnost“.U takvim uslovima g.Kostic moze slobodno da kupi istocnu evropu i niko mu ziv nemoze naci nista protiv zakonito.Takav je sistem od oslobodjenja 5 oktobra 2000 godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име