Imajujući u vidu da su poljoprivrednici pozitivno ocenili lane organizovani set edukativnih predavanja iz oblasti ekonomike poljoprivrede, bečejski primarni poljoprivredni proizvođači će i ove godine imati slično zadovoljstvo.

Danas i narednog ponedeljka, od 11 do 13 sati, u Gradskoj kući Bečej biće održana obuka.
Cilj obuke poljoprivrednika je da im se obezbedi viši nivo znanja iz raznih tematskih oblasti, a sve u želji da im se pomogne u vođenju i unapređenju poljoprivrednih gazdinstava i nastupanju na tržištu.
Danas će trojica eminentnih stručnjaka obraditi četiri teme. Doc. dr Todor Marković s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu govoriće o Značaju i primeni diferencijalnih kalkulacija u poljoprivredi. Njegov kolega s fakulteta doc. dr Dragan Milić obradiće temu: Mogućnost dobijanja fondovskih i bankarskih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju i subvencije u poljoprivredi. Najzad, dr Danilo Tomić s beogradskog DAES (Društva agrarnih ekonomista Srbije) će približiti dve teme: Uloga lokalne samouprave u razvoju poljoprivrede i sela i Primena standarda u poljoprivrednoj proizvodnji.

Po završetku dvonedeljne obuke, polaznicima koji su odslušali najmanje polovinu predviđenih tematskih oblasti, biće uručeni odgovarajući sertifikati.

Arhivska fotografija: Dodela sertifikata bečejskim poljoprivrednicima

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име