Veliki broj privrednika, naročito preduzetnika ovih dana dobio je koverat sa uplatnicom, uz ponudu da se upišu u privredni registar. Reč je o nekoj vrsti privatnog registra, za šta ne postoji obaveza prijave, a samim tim ni plaćanja naknade. Među onima na čije adrese su stigle ovakve uplatnice je i više od 30 privrednika u opštini Bečej. 

-Apelujemo na naše kolege da u ovom slučaju nisu u obavezi bilo šta da plaćaju i da se u ovakvim i sličnim situacijama uvek prvo konsultuju sa svojim knjigovođama, rekao je za portal MojBečej.rs Goran Relić iz Opšteg udruženja preduzetnika Bečej.

Mnogi su to prethodnih dana u zemlji učinili misleći da papir stiže iz državne Agencije za privredne registre, međutim poslala ga je privatna Agencija registar usluga, koja je, slučajno ili namerno, sajt nazvala privredni-registar.rs, prenosi Radio – televizija Srbije.

Zanimljivo je da su koverte poslate pred sam istek roka za nižu cenu. Neki su platili, a mnogi objašnjenje potražili u APR-u.

-Želimo da naglasimo da se u Agenciji za privredne registre podaci registruju isključivo na zahtev korisnika sa popunjenom registracionom prijavom. APR samoinicijativno nikakve podatke ne unosi, niti se obraća korisnicima putem slanja koverti sa uplatnicima, naglasila je za RTS Gabrijela Petković Jovanović ispred Agencije za privredne registre.

Prvi talas koverti stigao je početkom juna i tada je APR reagovao.

Firma koja stoji iza sajta privredni-registar.rs, prema podacima APR-a, inače je markentiška agencija. Zašto je ponuda počinjala rečenicom „upis u privredni registar vrši se u skladu sa opštim uslovima“ i odgovore na ostala pitanja novinari RTS-a nisu uspeli da dobiju.

Agencija registar usluga d. o. o. osnovana je u maju ove godine. Na sajtu zvučnog imena piše da firmama nudi dobrovoljan upis u njihov registar i oglašavanje uz ažuriranje podataka, što se dodatno plaća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име